Goodyear UltraGrip 8 Performance

Goodyear UltraGrip 8 Performance

Goodyear UltraGrip 8 Performance

Ta visokozmogljiva zimska pnevmatika se ponaša s tehnologijo Goodyear 3D Bis Technology

Zimske vozne razmere za marsikaterega voznika predstavljajo nočno moro. Toda Goodyear je zdaj izdelal novo, visokozmogljivo pnevmatiko, ki ima odlične vozne lastnosti na snegu in ledu ter na mokri podlagi.

Ta visokozmogljiva pnevmatika, imenovana Goodyear UltraGrip 8 Performance, združuje tri tehnologije lamel, vključno s tehnologijo 3DBis Technology®, in večjo naležno ploskev, zaradi česar je za 6 % učinkovitejša pri zaviranju na snegu in se odlično oprime tako zasnežene kot poledenele podlage.

Najważniejsze zalety

Zanesljivo vodenje vozila na snegu

Pnevmatika UltraGrip 8 Performance ima v dezenu tri različne vrste lamel, ki zagotavljajo učinkovit oprijem in zaviranje po zbitem snegu. Žagasto oblikovano osrednje rebro deluje kot snežni plug, saj se zarije v sneg na površini vozišča in s tem daje pnevmatiki dodaten oprijem.

Manjša nevarnost akvaplaninga

Hidrodinamični kanali pripomorejo k odvajanju vode s površine pnevmatike – za manjšo nevarnost akvaplaninga in boljši oprijem v snežni brozgi.

Optimizirana obraba tekalne plasti

Posebni hidrodinamični kanali v tekalni plasti učinkovito odvajajo vodo izpod pnevmatike, zaradi česar na mokrih in s snežno brozgo pokritih cestah laže ohranite nadzor nad vozilom.

Odlicni rezultati testov TÜV

  • 6 % krajša zavorna pot na snegu*
  • 6 % boljša vodljivost vozila na snegu*
  • 6 % večja odpornost proti akvaplaningu*
  • Najmanjši kotalni upor*

* Glede na povprečno zmogljivost treh glavnih konkurenčnih pnevmatik, po meritvah, ki jih je marca 2012 izvedel TÜV SÜD Automotive; dimenzija pnevmatike: 225/45R17 94V XL, testno vozilo: Audi A3; lokacija: Ivalo (FIN), Mireval (FR), poročilo št. 76248182.


Poišči Vulco partnerja